Nielemistreenit nuorille

Kurssin tila
Ei ilmoittaunut
Hinta
78,00 €
Ilmoittautuminen

Intonaattorit Oy:n nielemistreenit kehitettiin 2022 puheterapeutin ja aikuisen kokemusasiantuntijan yhteistyönä. Ne tehtiin aikuisille itsenäisesti toteutettaviksi, mutta puheterapeutin ohjaamiksi, nielemisen kuntoutuskeinoksi. Olemme huomanneet, että myös lapsilla ja nuorilla on paljon nielemisen muutoksiin liittyvää epäselvyyttä, heikkoa ohjautuvuutta puheterapiaan sekä odottelua.

Nielemisen muutokset vaikuttavat välittömästi arkeemme joka päivä. Lisäksi, kun koitamme itsenäisesti selviytyä muutoksista ja haasteista, heikennämme tietämättämme nielemissysteemiä entisestään. Mielestämme parempi vaihtoehto on tarjota sujuvasti saavutettava vaihtoehto, jolla tilanne ei ainakaan pääse huonontumaan.

TÄRKEIN TIETO ON, ETTÄ NIELEMISVAIKEUKSILLE VOIDAAN AINA TEHDÄ JOTAIN!

” Jos saan harjoituksia tekemällä nielemisen vahvistumaan vaikka vain 2%, on se parempi kuin 0%”, kokemusasiantuntija

Mitä ovat nielemistreenit?

1. Nielemisen haasteissa kannattaa hakeutua heti alussa puheterapeutille

Jos et ole ikinä kuullut, että nieleminen ja syöminen kuuluvat puheterapeuttien työkenttään, et ole ainut. Mutta usealla puheterapeutilla on kuitenkin erityisosaamista juuri nielemisen haasteista. Esimerkiksi Intonaattorit Oy:n puheterapeutilla, Elisa Johanssonilla, on yli kymmenen vuoden kokemus ja lisäkoulutuksia aikuisten traumaperäisistä nielemisen haasteista.

Puheterapeutti voi arvioida nielemistä hyvinkin tarkasti ilman erillistä tutkimisvälineistöä. Poikkeusaikana Johanssonin oli opeteltava tekemään nielemisarvioita myös etänä, ja tätä osaamista käytetään nykyään hyödyksi Intonaattoreiden nielemistreeneihin kuuluvassa alkuarviossa.

2. Nieleminen lähtee vahvistumaan, kun tehdään yhtä aikaa laatua ja määrää

Syömme ja juomme useita kertoja päivässä, mutta harvemmin pysähdymme miettimään, miten nieleminen oikeastaan toimii.

Muutokset siirtävät meidät nopeasti syrjään sosiaalisista ruokailutilanteista, esim. juhlat, työpaikka ruokailu tai ystävän kanssa kahvilassa olo. Ja jäämme herkästi yksin kokeilemaan keinoja, jotka tuntuvat edes vähän helpottavan tilanteita. “, kokemusasiantuntija

Nieleminen on pääosin täysin automaattinen toiminto. Et voi siis ajatuksen voimalla päättää vahvistavasi nielemistä, vaan sinun on tarjottava sille tarkoituksenmukaista treeniä usein. Useat ns. kotikonstit nielemisvaikeuksien ohittamiseen saattaa myös ennemmin sekoittaa toimintaa kuin tukea sitä.

” Luultavasti kukaan meistä ei halua tästä ikuisuuteen muokata ruokaansa tai syödä juhlien vaatekomerossa. Haluaisimme, ettei meidän tarvitse miettiä, suunnitella ja pelätä, miten nieleminen sujuu. Eikö? “, kokemusasiantuntija

Miksi siis hukkaisit aikaa ja energiaa epätavanomaisen nielemisen vahvistamiseen. Nielemistreenit kohdistuvat suoraan nielemisen toimintoihin, ja ne tehdään tavallisilla ruoankoostumuksilla/ muokkaamattomilla ruoilla, Elisa

3. Nielemistreenit ovat Intonaattorit Oy:n kehittämä itsenäinen puheterapiamuoto

Nielemistreenit perustuvat Floridan Dysfagiainstituutin kehittämään MDTP -menetelmään (McNeill Dysphagy Therapy Program), mutta Johanssonin kokemuksen ja asiakaspalautteiden perusteella siitä on muokattu Suomeen sopiva.

Yli 5 vuoden ja lähes 50 asiakkaan kokemuksella uskallan sanoa, että nielemiseen ja syömiseen saadaan aina muutosta hyvin toteutetuilla treeneillä. Eniten vaikuttaa se, millä intensiteetillä treenejä tehdään. Ja että tehdään oikeita asioita.”, Elisa Johansson, aikuispuheterapeutti

Itse nielemistreeneihin kuuluu 2 puheterapeutin etätapaamista, jotka saat käyttää oman harkintasi mukaan. Suosittelemme käyntiä nielemistreenejä aloittaessa ja kun olet treenannut muutaman viikon.

“Sitten vain kääritään hihat ja ryhdytään hommiin . Nielemistreenit eivät ole helppo nakki, vaan oikeasti raskasta treeniä. Todennäköisesti raskaampaa on kuitenkin joutua huomioimaan haaste päivittäin. Etkä treeneissä ole yksin. Lisäksi kun mietimme treenin sinulle, on se aina sinulle vaikuttavaa. ” Elisa Johansson, aikuispuheterapeutti

Nielemistreeni -paketin tarkoituksena on antaa sinulle keinoja, miten lapsen tai nuoren kanssa voi itsenäisesti vahvistaa nielemistä.

Olemme koonneet vinkkejä ja harjoittelukeinoja, joita voitte turvallisesti kokeilla nielemisen ja syömisen haasteiden ensitukena. Ja pakettiin kuuluvilla tapaamisilla varmistamme, että harjoitukset tehdään vaikuttavasti.

4. Mitä teet ennen nielemistreenipaketin hankintaa

Suosittelemme, että ennen kuin hankit nielemistreenipaketin, kysyt sen soveltuvuutta Intonaattorien “kysy puheterapeutilta” -palvelusta. Varaat siis kalenterista ilmaisen etätapaamisen, jossa tapaat puheterapeutti Elisa Johanssonin. Etätapaaminen on lyhyt konsultoiva tapaaminen etäalustalla, mutta siitä saat hyvin tietoa, voisiko nämä treenit hyödyttää juuri teitä.

Toisena vaihtoehtona voit varata Intonaattoreiden kokeilukerran, mikä tarjoaa mahdollisuuden tavata puheterapeutti paikan päällä Intonaattorit Oy:n toimitiloissa (Valo Hotel&Work, Mannerheimintie 109, Helsinki). Vapaita aikoja voit tarkastaa täältä. Kokeilukerta hankitaan ennen tapaamiselle tuloa Intonaattorit Oy:n verkkokaupasta.

Nielemistreeni -paketti

Hankkimalla nielemistreeni -paketin saat 60 pv käyttöoikeuden materiaaleihin. Paketti sisältää myös 2x a`30 minuutin puheterapeutin etätapaamista, jotka voit päättää haluatko pitää yhdessä alussa vai erikseen. Puheterapeutin tapaamiset on käytettävä myös tuon 60 pv aikana.