Apuvälinemessuilla käyty instagram live keskustelu on katsottavissa kokonaan Intonaattoreiden youtubekanavalla.

Projekti alkoi nimettömänä tyhjästä keväällä 2022. Ajatuksena Intonaattorit Oy:llä oli koota joukko henkilöitä, jotka halusivat lähteä kokeilemaan uutta tutkimusmallia “Osallistuva TKI kumppanuus” ja joita kiinnosti merkityksellinen arki.
Projektin ensimmäinen virallinen nimi “Minulla on vielä merkitystä?!”, kuvasi hyvin projektihenkilöiden ajatuksia yhteiskunnan nykytilasta. Projekti esitti varovaisesti ajatuksia, että voisimme olla olettamatta toisen kyvykkyyttä ja alkaa tunnustamaan kaikenlaisen toimintakyvyn merkityksellisyyttä.

Uusi nimi “MINÄ MERKITSEN”, ei ole enää kysymys tai kommentti, vaan vahva toteamus siitä, että meillä kaikilla on oikeus ajatella “Minä merkitsen”.
Projektin nimi tarkoittaa myös sitä, että haluamme tuoda esille minkälaisena henkilö on ympäristölle merkityksellinen. Näemmekö hänet vain tiettynä esimerkkinä vai
otammeko huomioon hänen yksilöllisen kyvykkyytensä.

Elisa

After1/2work: Miksi pitää selittää? -dialogi

Projekti pääsi mukaan Ylen julkaisualusta pilottiin, jossa Yle Areenaan julkaistaan eri tahojen tuottamaa yhteiskunnallista sisältöä. Projektin seuraava dialogi 30.11 tullaan striimaamaan suorana Yle Areenaan, jossa se on 30pv katsottavissa. Dialogiin kutsuimme ensimmäistä kertaa keskustelijoita hyvin erilaisista yhteiskunnan lokeroista.

After1/2work -dialogilla haluamme tuoda esille yhdessä käydyn keskustelun merkityksellisyyttä sekä vahvempia mahdollisuuksia edistää tasavertaisuutta, kun opimme jakamaan vastuuta toinen toisillemme.

Kiinnostuitko projektistamme?!

Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja kysymyksiä.

Voit lähettää meille sähköpostia otsikolla #Minämerkitsen osoitteeseen info@intonaattorit.fi

Projekti toimii tällä hetkellä täysin vapaaehtoisvoimin. Maksamalla kannatusmaksun tuet lyhentämättömänä projektin tulevia tapahtumia, ja olet mukana edistämässä yhteistoimintaa Suomessa.

Projektin oivalluksia koottiin yhteiskirjoitettuun blogiin kesällä 2023

Kaksi projektihenkilöä Emmi Pohjolainen ja Elisa Johansson päätyivät kirjoittamaan projektista heränneitä oivalluksia yhteiskirjoitetun blogin muodossa. Yhteiskirjoituksen kautta ymmärrys toisen näkökulmasta syveni.

Projektin lyhyt historia

Intonaattorit Oy:n puheterapeutti Elisa Johansson ajautui verkostojen kautta keväällä 2021 kehitysprojektiin, jossa viimeisteltiin uutta tutkimusmallia “Osallistuva tutkimuskumppanuus”. Johanssonille yhteistoiminta ja asiakasnäkökulman huomiointi on ollut keskeistä kaikessa Intonaattorit Oy:n toiminnassa. 

” Tämä tulee vahvasti SCA™:sta. Huomasin välittömästi ns. vaihtaessani puheterapeuttista toimintatapaa, että asiakkaiden motivaatio ja hyvinvointi vahvistuivat ja terapian vaikuttavuus tehostui. Vaikutukset liittyvät mielestäni siihen, että kun meidät otetaan tosissaan ja meidät otetaan mukaan, niin pyrimme silloin toimimaan paljon aktiivisemmin. “, Elisa

Kehitysprojektista oivalluksia saaneena Johansson lähti miettimään miten voisi käynnistää aikuiskokemushenkilöiden kanssa kehittäjäkumppanuus projektin. Yhteistyötahoja uuden tyyppiselle projektille oli kuitenkin yllättävän vaikea löytää. Loppujen lopuksi Aivovammaliitto tarjosi viestintäyhteistyötä, ja sitä kautta ensimmäiseen projektitapaamiseen löytyi osallistujia. Projekti käynnistyi keväällä 2022. 

Projektia on viety eteenpäin käymällä erätaukokeskusteluja, joista projektin suunta on alkanut hahmottumaan. Projekti toimii täysin vapaaehtoisuuteen perustuen eikä sillä ole vielä rahoitusta.