Puhevammaistenviikko 2023

Ladataan Tapahtumat

02.10 08.10

Apuvälineet kommunikaation keinoina -dialogi (hybridi)

Vaikka haluammekin lisätä ymmärrystä ja tietoa kommunikaation muutoksista ja haasteista vuoden jokaisena päivänä, on Intonaattorit Oy kokenut merkityksellisenä olla mukana myös puhevammaisten viikolla vuosittain.

Erityisesti haluamme nostaa esille, että moni asia yhteiskunnassamme toimii täysin puheen varassa, mikä vaikeuttaa puheensa vamman tai vammautumisen vuoksi menettäneiden lisäksi myös henkilöitä, joilla on esim. maahanmuuton takia heikko suomen kieli.

Toinen keskeinen asia on puhevammaisuuden moninaisuus. Joillakin henkilöillä se on motorinen puhe haaste, kun toisilla kokonaiskommunikaatio on muuttunut.

Dialogi kommunikaation apuvälineistä

Intonaattorit Oy järjestää dialogikeskustelun kommunikaation apuvälineistä. Dialogissa esille tulleet oivallukset ja ajatukset pohjustavat Apuvälinemessuilla 9.11 käytävää jatkodialogia samasta aiheesta.

Tarkennamme dialogin päivän ja ajan mahdollisimman pian. Dialogi käydään hybridinä, jotta mahdollisimman moni pääsee mukaan.

Puhevammaisten viikko

Puhevammaisten viikkoa vietetään tänä vuonna 2.–8.10.2023 teemalla Puhevammaisuuden kirjo.

Puhevammaisten viikko tuo esiin tietoa, puhevammaisten omaa ääntä, tarinoita ja onnistuneita apuvälineratkaisuja, joiden avulla puhevammaiset ihmiset voivat osallistua yhteiskunnan normaaliin toimintaan. Voit lukea lisää tapahtuman omilta nettisivuilta.