Nielemistreenit 2.0 puheterapiaryhmä – nielemisvaikeus ja nielemishaasteet

Loading Events

Koetko haasteita päivittäin nielemisessä, mutta tutkimuksista ei löydy syytä tai sinulle sopivaa palvelua ei löydy?
Et ole ainoa.
Ja tiesitkö, että treenaamalla oikeilla keinoilla, voit saada muutosta aikaan nielemisessä itse.
Yksin on välillä vaikea lähteä aloittamaan.
Siksi tule mukaan puheterapiaryhmään, jossa aloitamme yhdessä vahvistamaan nielemistä!
Harjoittelemme nielemisen vahvistustekniikoita yhdessä, mutta sinulle tehdään yksilöllinen
nielemistreeni -suunnitelma
jota noudatat itsenäisesti kotona harjoitellen.
Ryhmissä jaetaan myös niin tietoa, kokemuksia kuin vinkkejä nielemiseen ja sen vahvistamiseen liittyen, niin puheterapeutin kuin vertaisten näkökulmista.
Otetaan yhdessä nieleminen haltuun!

22.10 @ 15:00 26.11 @ 16:00

Nielemistreenit 2.0 rakennetaan puheterapiaryhmässä yhteistyössä

Intonaattorit Oy on kehittänyt yhteistyössä kokemusasiantuntijoiden kanssa vuodesta 2021 alkaen treenipakettia nielemisen itsenäiseen vahvistamiseen. Ajatus nielemistreeneistä, nielemisen itsenäisistä vahvistuskeinoista ilman puheterapeutin läsnäoloa, lähti suorasta kysynnästä tämänlaisille ohjeille. Nyt lähdemme rakentamaan seuraavaa tasoa nielemisen itsenäisiin harjoituksiin NIELEMISTREENIT 2.0. Hyvä huomioida, että nimestä huolimatta Nielemistreenit 2.0 ei ole jatko-osa tai paranneltu versio aiemmista Nielemistreenit -harjoittelusta. Vaan lähdemme luomaan täysin uudenlaista nielemisen vahvistamisen itseharjoittelupaketti.

Ryhmän ajatuksena on antaa uudenlaista ymmärrystä nielemisestä ja sen haasteista. Ryhmässä tietoa, kokemusta ja vinkkejä ei jaeta vain henkilön ja puheterapeutin välillä, vaan uuden näkökulman näihin tuovat vertaiset. Ryhmässä on myös se hyvä puoli, että sinun on helpompi lähteä aloittamaan itsenäisiä harjoituksia kun teet sen yhteisesti. Luultavasti myös pidät kiinni harjoittelurytmistä ja sen toteutuksesta todennäköisemmin, kun et ole yksin.

Ryhmän runko ja tapaamiset

  1. TAPAAMINEN 22.10 : tutustumme muihin ryhmäläisiin sekä kartoitamme kunkin oman lähtötilanteen. Tapaamisella läpikäydään myös “teoriaa” kylmätikkustimulaatiosta, johon itsenäiset harjoitukset perustuvat. Jokaiselle ryhmäläiselle tehdään yksilöllinen suunnitelma, johon kuuluu mm. sopivien tekniikoiden valinta sekä niiden kokeilu. Jo ensimmäisen tapaamisen jälkeen jokainen ryhmäläinen lähtee toteuttamaan omaa suunnitelmaansa ja tekemään itsenäisiä harjoituksia kotona (vähintään 1xpäivässä, mieluiten 3x päivässä).
  2. TAPAAMINEN 29.10 : tapaamiset 2.-5. alkavat omien harjoitusten läpikäynnillä sekä tilannekatsauksella missä mennään. Kukin ryhmäläinen saa kertoa omasta harjoittelustaan sen verran kuin haluaa, mutta tietysti saat enemmän hyötyä mitä enemmän asioita jaat. Jotta kaikki ryhmäläiset ehtivät sanoa omat asiansa, on hyvä että kirjoitat itsellesi muutaman pääasian paperille, jotka ainakin haluat jakaa. Läpikäynnin perusteella mietimme pitäisikö harjoitteluun tehdä muutoksia vai jatkaa samalla tavalla. Teemme jokaisella kerralla myös nielemislihaksistoa aktivoivia ja rentouttavia harjoituksia, joita voit käyttää myös kotiharjoittelussa hyödyksi. Lisäksi käymme tekniikoita uudelleen läpi tarvittaessa sekä opettelemme uusia.
  3. TAPAAMINEN 5.11
  4. TAPAAMINEN 12.11
  5. TAPAAMINEN 19.11
  6. TAPAAMINEN, VIIMEINEN KERTA 26.11: Viimeisellä tapaamiskerralla vedämme yhteen kaikki jakson aikana tehdyt harjoitteet, mietimme minkälaisia asioita puuttuu vielä Nielemistreenit 2.0 verkkokurssin sisällöstä, ja luomme jokaiselle oman nielemisen ylläpitosuunnitelman.

Varustelista Nielemistreenit 2.0 puheterapiaryhmään

  • rekisteröidyt Intonaattorit -nettisivuille, ja sinut lisätään Nielemistreenit 2.0 -verkkokurssille. Löydät omilta sivuiltasi Nielemistreenit 2.0 ja sinulla on kurssimateriaali käytössäsi koko ryhmän ajan sekä 1kk ryhmän jälkeen. Kurssimateriaali sisältää tietoa tavallisesta nielemisestä ja nielemissysteemin toiminnasta. Löydät materiaaleista tietoja myös minkälaisia haasteista nielemisessä yleensä on ja miten lähteä itse kartoittamaan missä kohtaa nielemistä sinun haasteesi on sekä mitä tällöin on hyvä huomioida. Kurssimateriaaleissa kerrotaan myös lyhyesti alkuperäisistä nielemistreeneistä.
  • hanki verkkokaupasta Nielemistreenit 2.0 ryhmäpuheterapiajakso.
  • ennen ryhmän alkua sinun tulisi hankkia apteekista LEMON GLYCERIN SITRUUNATIKKUja (vähintään 30kpl), sideharsotaitoksia (1paketti) sekä halutessasi kumihanskoja. Teet kotiharjoittelua pakastetuilla sitruunatikuilla.

Ryhmätapaamiset pidetään Intonaattorit Oy:n toimipaikassa

Valo hotel&work (Helsinki)

Kysyttävää? Voit olla meihin yhteydessä

sähköpostilla info@intonaattorit tai whatsapp-viestillä 0442457750