SCA™ -koulutukset (Supported Conversation for Adults with Aphasia)

Loading Events
#AphasiaInstitute

– SCA™ Suomipilottiprojekti tuo Kanadan Aphasia Institute:n koulutukset Suomeen saataville suomeksi ja ruotsiksi projektin ajalle 2024-2026.

VUODEN 2025 KOULUTUKSET ON NYT JULKAISTU!
  • 12-13.5.2025 SCA™ Core, suomeksi
  • 6-7.10.2025 SCA™ Core, ruotsiksi
  • 8.10.2025 SCA™ Train the Trainer, ruotsiksi
  • 3-4.11.2025 SCA™ Core, suomeksi
  • 24.11.2025 SCA Train the Trainer, suomeksi

Katso alta lisätietoja kaikkiin koulutuksiin.

Seuraava SCA™-koulutus suomeksi, johon voit vielä ilmoittautua on:

12.05 @ 09:00 13.05 @ 17:00

Terveydenhuollon palveluissa asiakaskeskustelut ja sujuva kommunikaatio ammattilaisten ja asiakkaiden välillä ovat oleellinen osa palveluita, mutta näiden toteutumista voi haastaa asiakkaalle sairauden tai vamman seurauksena tulleet kielellisten taitojen, kommunikaation tai keskustelun muutokset, esim. afasia.

Muutokset haittaavat asiakkaan kommunikatiivista toimintaa palvelutilanteessa, esim. puhetta, mutta niillä on suora vaikutus myös palvelua tuottavaan ammattilaiseen. Ammattilaisen on haastava tuottaa palvelua, jossa asiakas ei kykene toimimaan palvelun edellyttämin tavoin.

SCA™ (Supported Conversation for Adults with Aphasia) on Afasiainstituutin (Aphasia Institute) kehittämä keino juuri tämänlaisiin tilanteisiin. Vuosikymmenien kehitys-, tutkimus- ja kokeilutyön perusteella SCA™ :sta on muotoutunut kokonaisvaltaisesti yhteistoimintaa ja yhteisöllisyyttä sekä omia vaikutusmahdollisuuksia ja päätöksentekoa huomioiva toimintakehys.  

Sen taustalla on kommunikatiivisen saavutettavuuden kokonaisvaltainen huomiointi. Kun asiakaskeskusteluissa ja palveluiden kommunikaatiossa huomioidaan saavutettavuutta kokonaisvaltaisesti, kykenee asiakas paitsi käyttämään palvelua myös saamaan tasavertaisen palvelukokemuksen riippumatta haasteista ja muutoksista. Ammattilainen taas kykenee tuottamaan ja tarjoamaan tasavertaisen palvelukokemuksen riippumatta asiakkaan haasteista ja muutoksista.

SCA™ on yksi keino kommunikatiivisen saavutettavuuden huomiointiin ja se on valittu Suomipilottiprojektiin koulutusten selkeän rakenteen ja keinojen sujuvan käyttöönoton vuoksi.

SCA™: ssa on pienistä kommunikaatioteoista, toisen huomioon otosta keskustelussa ja yhteistoiminnalla oivalletuista äärettömistä saavutettavuuden mahdollisuuksista.  

SCA™ koulutukset Suomessa 2024-2026

Suomipilotti projektissa Afasiainstituutti ja Intonaattorit Oy kokeilevat yhteistyössä tehtyä käännöstä SCA™ -koulutuksista. Instituutin ensimmäisenä ulkopuolisena kouluttajana pilottiprojektissa toimii Intonaattorit Oy:n puheterapeutti Elisa Johansson. Koulutusohjelman sisältö ja materiaalit on mukautettu alkuperäisistä englanninkielisistä materiaaleista yhteistyössä, jotka Afasiainstituutti on hyväksynyt ja arvioinut niiden olevan linjassa alkuperäisten koulutusten kanssa. Toteamme myös, että tällä hetkellä kyse on pilottiprojektista, joka toteutetaan 2024-2026.

SCA™ Suomipilottiprojekti 2024-2026

Afasiainstituutti ja Intonaattorit oy lähtivät muutama vuosi sitten käymään keskustelua, mikä merkitys voisi olla, jos SCA™ ja sen koulutukset olisivatkin saatavilla omalla äidinkielellä ja sisältöä olisi mukautettu vastaamaan kyseisen maan toimintakulttuuria ja terveydenhuollon palveluita.

Intonaattorit oy piti SCA™ testikoulutuksen toukokuussa 2024 Helsingissä, jossa kokeiltiin koulutuksen sisällön ja käännöskielen toimivuutta suomeksi. Afasiainstituutin oma kouluttaja Lee-Ann Kant oli paikanpäällä havainnoimassa koulutusta ja kouluttajana toimi Intonaattorit Oy:n Elisa Johansson.

Testikoulutuksen jälkeen sisältöjä ja kieltä hiottiin vielä, ja nyt olemme valmiita aloittamaan varsinaiset koulutukset syksyllä 2024.

SCA™ Suomipilottiprojektin aikana Elisa Johansson toimii Afasiainstituutin virallisena SCA™ kouluttajana, tittelillä Certified Aphasia Institute Trainer, toteuttaen Intonaattorit Oy:n kautta SCA™ koulutuksia Suomessa suomeksi ja ruotsiksi.

Afasiainstituutti ja Intonaattorit oy käyvät jatkuvaa kehityskeskustelua projektin aikana ja koulutuksen osallistujien palautteita huomioidaan läpi Suomipilottiprojektin. Tavoitteena on projektilla saada varmuutta käännökselle, jotta se voidaan mahdollisesti vakiinnuttaa projektin jälkeen.

Afasiainstituutti (Aphasia Institute) on Kanadan Ontariossa sijaitseva yhteisöpohjainen huippuyksikkö, jolla on kansainvälinen maine SCA™ :n ( Supported Conversation for Adults with Aphasia ) asiantuntija- ja kouluttajatahona. Afasiainstituutin SCA™ -koulutusohjelmat on suunniteltu erityisesti terveydenhuollon ammattilaisille, jotka haluavat vahvistaa osaamistaan asiakastyössä henkilöiden kanssa, joilla on afasia (tai muu kommunikaation tai kielellisten taitojen muutos). Toiminnan ytimenä on kommunikatiivinen saavutettavuus, joka nivoo yhteen oman päätöksenteon, yhteistoiminnan, vaikutus mahdollisuudet, ihmisarvon, oikeuden tiedonsaantiin, yhteisöllisyyteen sekä saavutettavuuden kokonaisvaltaiseen huomiointiin.

VARMISTA SIIS PAIKKASI HETI AINUTLAATUISEEN OPPIMISKOKEMUKSEEN. TÄMÄ ON PALJON ENEMMÄN KUIN PELKKÄ KOULUTUS!

SCA™ 2-päiväinen Core*

Tämä on 2-päiväinen paikan päällä toteutettu koulutus, jossa osallistujat oppivat SCA™: n tietotaidon perusteet ja he pääsevät kokeilemaan keinoja erilaisissa  rooliharjoituksissa. Osallistujat oppivat soveltamaan SCA™: n periaatteita omaan työhönsä, ja he pääsevät kokeilemaan keinoja myös aidossa asiakaskeskustelussa.

SCA™ Core on 2-päiväinen ohjauksellinen koulutus, jossa SCA™ tietotaito linkitetään sinun osaamiseen ja työtehtäviin yksilöllisellä otteella.

Pääset syventämään ymmärrystä kommunikaation ja keskustelun vaikutuksista terveydenhuollon palveluissa, sekä saat kokonaisvaltaista ymmärrystä miten kielellisiin taidoihin (puhe, ymmärtäminen, lukeminen ja kirjoittaminen) ja/tai kommunikaatioon (vuorovaikutus ja tiedonvälitys) tulleet muutokset voivat vaikuttaa henkilön sosiaaliseen arkeen ja vastuiden hoitamiseen.

Ennen kaikkea saat uusia oivalluksia ja ajatuksia mitä mahdollisuuksia ympäristöllä ja ammattilaisilla on tukea, sujuvoittaa ja rohkaista henkilöä kommunikaatiossa ja keskustelussa. Pääset kahden koulutuspäivän aikana kokeilemaan ja käyttämään keinoja monimuotoisissa harjoituksissa sekä aidossa asiakaskeskustelussa.

Koulutus on vahvasti vuorovaikutteinen ja oppimista tuetaan monimuotoisin keinoin.

Koulutus on avoin kaikille terveydenhuollon ammattilaisille. Erityisen hyvin se sopii niille ammattilaisille, joiden palvelut ovat pääasiassa aikuisille ja toteutus sisältää asiakaskeskustelua.

Esim. lääkäri, neuropsykologi, sosiaalityöntekijä, fysioterapeutti ja toimintaterapeutti, sekä puheterapeutit ( Puheterapeuteille suositellaan vahvasti osallistumista Train the Trainer -lisäkoulutuspäivään Core -koulutuksen jälkeen. Ks. Train the Trainer koulutustiedot alta)

SEURAAVAT SCA™ Core KOULUTUSPÄIVÄT

9-10.10.2024 Helsinki/ suomeksi

6-7-11.2024 Helsinki/ ruotsiksi

12-13.5.2025 Helsinki /suomeksi

6-7.10.2025 Helsinki /ruotsiksi

3-4.11.2025 Helsinki /suomeksi

Koulutuksen hinta:  499 eur + alv. 25,5%

*Tämä 2 päivän koulutus on edellytys puheterapeuttien SCA™ Train the Trainer -lisäkoulutuspäivään

Train the Trainer – lisäkoulutuspäivä

Tämä lisäkoulutuspäivä on tarkoitettu SCA™ Coren käyneille puheterapeuteille. Osallistujat pääsevät kehittämään ymmärrystä SCA™ :n oppimiskeinoista ja kokeilemaan taitoja ohjata muita terveydenhuollon ammattilaisia SCA™  perusteissa. 

SCA™ Train the Trainer -lisäkoulutuspäivä on SCA™Core:n käynneille puheterapeuteille tarjottu lisäkoulutusmahdollisuus.

Tässä 1-päiväisessä ”kouluttajien koulutuksessa”  oma tietotaito valjastetaan kyvyksi lähteä oman käytön lisäksi ohjaamaan muita.

Lisäosan käynyt puheterapeutti saa koulutuksessa valmiudet SCA™Mini -työpajoihin. Työpajojen kautta puheterapeutti voi tutustuttaa työyhteisönsä muut ammattihenkilöt SCA™:n perusteisiin ja käyttöön.

Tämä koulutus on avoin vain puheterapeuteille.

SEURAAVAT SCA™ Train the Trainer KOULUTUSPÄIVÄT

1.11.2024 Helsinki / suomeksi

8.11.2024 Helsinki /ruotsiksi

8.10.2025 Helsinki/ ruotsiksi

24.11.2025 Helsinki /suomeksi

Koulutuksen hinta:  399 eur + alv. 25,5%

Ilmoittautuminen

Täytä ja lähetä alla oleva ilmoittautumislomake tai lähetä samat tiedot sähköpostitse info@intonaattorit.fi. Ilmoittautuminen sulkeutuu aina muutama viikko ennen koulutusta.

Koulutusilmoittautumislomake

Ilmoittautuminen on sitova. Jos peruutat osallistumisesi viimeistään 14pv ennen koulutusta veloitamme peruutusmaksuna 50% hankkimasi koulutuksen hinnasta. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista veloitamme koko koulutuksen hinnan. Lääkärintodistuksella sairastumisiin liittyvät peruutukset korvataan kokonaisuudessaan.

Koulutusmaksu

Kätevimmin voit lisätä koulutuksen ostoskoriin ja hankkia sen itse. Jos tarvitset verkkolaskutuksen työnantajalle, niin täydennä verkkolaskutustiedot ilmoittautumislomakkeella.