Kansalliset Dialogit keväällä 2024

Ladataan Tapahtumat

Turvallisuus ja luottamus

Mitä turvallisuus merkitsee sinulle? Mikä synnyttää turvattomuutta ja mikä luo luottamusta?

Tavoitteena on ymmärtää paremmin Suomessa asuvien ihmisten moninaiset kokemukset turvattomuudesta ja turvallisuudesta sekä luottamuksen merkityksestä yhteiskunnassa.

Mikä niissä on kullekin merkityksellistä? Mitä turvallisuus ja turvattomuus nykyhetkessä merkitsevät sinulle, yhteisöllesi, organisaatiollesi tai päättäjälle ja kuinka voimme yhdessä lisätä luottamusta?

Suomea pidetään korkean luottamuksen maana, joka on selviytynyt vaikeinakin aikoina yhteen hiileen puhaltamalla. Monet tapahtumat maailmalla ja Suomessa horjuttavat kuitenkin nyt turvallisuudentunnettamme. Maailmalla syttyy uusia sotia, valtioiden sisäinen epävakaus kasvaa ja luonnonkatastrofit lisääntyvät.  Suomessa vallitsee epävarma taloustilanne, yhteiskunnan vastakkainasettelujen koetaan kärjistyvän, ihmisten huonovointisuus on lisääntynyt ja uusia uhkia on ilmaantunut maan sisällä ja ulkorajoilla.

Intonaattorit järjestää keväällä 3 keskustelua

Intonaattorit Oy järjestää sekä itsenäisesti, että yhteistyötahojen kanssa yhteensä 3 kansallista dialogia kevään 2024 aikana. Kaikki dialogit ovat avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille, ja mukaan tulleet kuulijat voivat halutessaan liittyä keskusteluun. Mutta voit myös olla mukana kuuntelemassa kutsuttujen keskustelijoiden ajatuksia ja keskustelua.

Meille on tärkeää, että jokainen kokee olevansa mukana ja ymmärtävänsä mistä keskustellaan. Yhteiskeskusteluissa käytämme aina yhteisiä kommunikaation tukikeinoja. Keskusteluissamme pidämme tärkeänä myös titteleiden sivuun jättöä, ja keskustelua omana itsenämme.

SAMAT SANAT, ERI KIELI

10.4.2024 KELLO 15-17 ETÄNÄ TEAMS

Ilmoittautuminen sähköpostitse: info@intonaattorit.fi, Viestin aihe: KD 10.4.

Samat sanat, eri kieli

Miten turvallisuuden ja luottamuksen tunne vahvistuu keskustelussa yhteisen sanaston kautta? Pitääkö keskustelussa olla yhteinen kieli, jotta koemme olomme turvalliseksi?

Keskusteluun kutsumme erityisesti Suomessa asuvia, mutta äidinkielenään muuta kuin suomea puhuvia henkilöitä. Henkilöitä, jotka käyttävät suomen kieltä pääasiassa muulla kuin puheella. Sekä ammattilaisia, joiden työhön liittyy olennaisesti asiakaskeskustelut, esim. lääkärit, toimittajat, terapeutit ja asiakaspalveluhenkilöt.

Keskusteluun voit osallistua suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Kommunikointi tapoina puhe, kirjoittaminen ja kommunikoinnin sovellukset.