Koulutus sujuvampiin asiakaskeskusteluihin & yhdenvertaisempiin palvelukokemuksiin
SCA™ Compact on terveydenhuollon työyhteisöille koottu SCA™ tietotaidon perusteiden koulutus. Muiden SCA™ -koulutusten tapaan se on vahvasti vuorovaikutteinen ja sisältää paljon käytännön harjoituksia ja keinojen kokeilua erilaisissa kommunikaatiotilanteissa.
Osallistuja saa koulutuksesta perusteita SCA™ tietotaidosta ja kommunikatiivisen saavutettavuuden huomioinnista asiakaskeskusteluissa, joita hän voi hyödyntää omassa työssään asiakkaiden kanssa välittömästi. Työyhteisölle ideoidaan ja kokeillaan yhteisiä materiaaleja kommunikaation ja keskustelun vahvistamiseksi asiakastilanteissa, jotka on helppo käyttöönottaa nopeasti koulutuksen jälkeen.
Minkälaiseen työyhteisöön SCA™ Compact sopii?
Koulutus soveltuu hyvin työyhteisöihin, joissa useamman ammattilaisen työnkuvaan kuuluu asiakaskeskustelut ja kommunikatiiviset palvelut ja joiden useammalla asiakkaalla on haasteita tai muutoksia kielellisissä taidoissa, kommunikaatiossa tai keskustelussa.
Koulutus on tilattavissa kaikkiin terveydenhuollon työyhteisöihin. Erityisen hyvin se sopii aikuisten palveluita tuottaville tahoille, esim. sairaalaosastot, kuntoutuskeskukset ja asumispalveluita sekä päivätoimintaa tuottavat tahot, joilla on asiakkaina mm. afasian tai aivovamman saaneita henkilöitä.
SCA™ Compact koulutustiedot
- Koulutus on kestoltaan puolipäivää ( yhteensä 4,5t). Suoraa opetusta 4t, mutta myös tauot liittyvät SCA™ koulutuskonseptiin
- Koulutukseen voi osallistua kerrallaan maksimissaan 30 osallistujaa. Koulutuksia voidaan järjestää yhden päivän aikana 2, jolloin kokonaisosallistuja maksimi 60.
- Koulutus pidetään paikan päällä joko työyhteisön omissa tiloissa (ympäri Suomea) tai Intonaattorit Oy:n varaamissa koulutustiloissa (Helsingissä).
- Työyhteisön tarpeiden mukaan koulutukseen voidaan sisällyttää myös aitoja asiakaskeskusteluharjoituksia, joko työyhteisön omien asiakkaiden kanssa tai Intonaattorit Oy:n koulutusasiakkaiden kanssa.
- Koulutuksen hinta 2999 eur + alv.25,5%
- (Koulutuksen hintaan lisätään aina matkakulut, jos koulutus järjestetään muualla kuin Intonaattorit Oy:n toimitiloissa Helsingissä. )
Pienet muutokset, isot vaikutukset
ESIMERKKEJÄ MIHIN KOMMUNIKATIIVISEN SAAVUTETTAVUUDEN HUOMIOINNILLA ON VAIKUTUSTA
- Asiakastyytyväisyys ja turvallisuus
- Palveluiden toteuttaminen ja yhdenvertaisen palvelukokemuksen tarjoaminen
- Ammattilaisten työhyvinvointi
- Diagnostinen tarkkuus lisääntyy ja hoitovirhe riski vähenee
SCA™ Suomipilottiprojekti tuo Kanadan Aphasia Institute:n koulutukset Suomeen saataville suomeksi ja ruotsiksi projektin ajalle 2024-2026
Terveydenhuollon palveluissa asiakaskeskustelut ja sujuva kommunikaatio ammattilaisten ja asiakkaiden välillä ovat oleellinen osa palveluita, mutta näiden toteutumista voi haastaa asiakkaan kielellisten taitojen, kommunikaation tai keskustelun muutokset, esim. afasia.
SCA™ (Supported Conversation for Adults with Aphasia) on Afasiainstituutin (Aphasia Institute) kehittämä keino juuri tämänlaisiin tilanteisiin. Vuosikymmenien kehitys-, tutkimus- ja kokeilutyön perusteella SCA™ :sta on muotoutunut kokonaisvaltaisesti yhteistoimintaa ja yhteisöllisyyttä sekä omia vaikutusmahdollisuuksia ja päätöksentekoa huomioiva toimintakehys.
Sen taustalla on kommunikatiivisen saavutettavuuden kokonaisvaltainen huomiointi. Kun asiakaskeskusteluissa ja palveluiden kommunikaatiossa huomioidaan saavutettavuutta kokonaisvaltaisesti, kykenee asiakas paitsi käyttämään palvelua myös saamaan tasavertaisen palvelukokemuksen riippumatta haasteista ja muutoksista. Ammattilainen taas kykenee tuottamaan ja tarjoamaan tasavertaisen palvelukokemuksen riippumatta asiakkaan haasteista ja muutoksista.
SCA™ on yksi keino kommunikatiivisen saavutettavuuden huomiointiin ja se on valittu Suomipilottiprojektiin koulutusten selkeän rakenteen ja keinojen sujuvan käyttöönoton vuoksi.
SCA™: ssa on pienistä kommunikaatioteoista, toisen huomioonotosta keskustelussa ja yhteistoiminnalla oivalletuista äärettömistä saavutettavuuden mahdollisuuksista.
SCA™ koulutukset Suomessa 2024-2026
Suomipilotti projektissa Afasiainstituutti ja Intonaattorit Oy kokeilevat yhteistyössä tehtyä käännöstä SCA™ -koulutuksista. Instituutin ensimmäisenä ulkopuolisena kouluttajana pilottiprojektissa toimii Intonaattorit Oy:n puheterapeutti Elisa Johansson. Koulutusohjelman sisältö ja materiaalit on mukautettu alkuperäisistä englanninkielisistä materiaaleista yhteistyössä, jotka Afasiainstituutti on hyväksynyt ja arvioinut niiden olevan linjassa alkuperäisten koulutusten kanssa. Toteamme myös, että tällä hetkellä kyse on pilottiprojektista, joka toteutetaan 2024-2026.
Ota yhteyttä ja tilaa!
Elisa Johansson, Certified Aphasia Institute Trainer
info@intonaattorit.fi