INTONAATTORIT Oy

Ryhmäpuheterapia aikuisilla -mitä ajatuksia se sinussa herättää?

 • RYHMÄPUHETERAPIA AVOIMET OVET
 • LIVE & ONLINE: MAHDOLLISUUS OSALLISTUA ETÄNÄ TAI PAIKAN PÄÄLLÄ
 • AIKA : 6.10 KLO 10-11 (AFASIA) JA 13-14 (AIVOVAMMAT)
 • PAIKKA: OSOITE ON LINNOITUSTIE 2B, LEPPÄVAARA/ ESPOO
 • ONLINE KLO 10 RYHMÄ
 • ONLINE KLO 13 RYHMÄ

Mistä on kyse?

Puhevammaisten viikolla “on aika kohdata!”. Avaamme ovet ryhmiin ja tuomme esiin miten ryhmäpuheterapia toimii aikuisilla erittäin vaikuttavana kuntoutuksen muotona. Tiedon lisäämisen ohella olemme kiinnostuneita kuuntelemaa sinua, mitä ajatuksia sinulla ryhmäpuheterapiasta herää.

Intonaattorit on aikuisneurologiseen ryhmäpuheterapiaan erikoistunut puheterapian palveluntuottaja. Ryhmämuotoisella puheterapialla saavutetaan monia hyötyjä, jotka eivät ole kahden keskisissä terapiatapaamisissa saavutettavissa. Ryhmäpuheterapia on sen hyötyjen ja vaikutuksen osalta vielä monelta osin monelle piilossa oleva kuntoutusmuoto.

Avoimen oven ryhmiin ovat tervetulleita kaikki puheterapiaryhmistä kiinnostuneet tai uteliaat henkilöt. Intonaattorit Oy toimii vahvasti moninäkökulmaisen ajattelun kautta. Toivommekin, että niin henkilöt itse, heidän läheisensä kuin kyseisten asiakasryhmien kanssa työskentelevät ammattilaiset tulevat rohkeasti mukaan jakamaan ajatuksia ja kuuntelemaan muita.

 • 6.10 klo 10-11 : Tule keskustelemaan ja jakamaan ajatuksia ryhmäpuheterapiasta. Ryhmätapaaminen on tarkoitettu henkilöille joilla on muutoksia tai haasteita erityisesti kommunikaatiossa tai keskustelussa. Tässä ryhmässä pohdimme erityisesti afasia oireistoon liittyen, miten ryhmäpuheterapian kautta päästään vahvistamaan omaa itseilmaisua sekä sujuvoittamaan muiden ymmärtämistä ja keskustelussa mukana pysymistä.
 • 6.10 klo 13-14: Tule keskustelemaan ja jakamaan ajatuksia ryhmäpuheterapiasta. Ryhmätapaaminen on tarkoitettu henkilöille, joilla on muutoksia tai haasteita vuorovaikutuksessa, kommunikaatiossa tai keskustelussa. Tässä ryhmässä pohdimme erityisesti aivovamma oireiston tuomia muutoksia sosiaalisissa tilanteissa toimimiseen. Ja miten ryhmäpuheterapian kautta huomataan ja voidaan vaikuttaa tehokkaasti oman toiminnan sujuvuuteen ja vähentää väärinymmärryksiä.
Ryhmäpuheterapia: hyödyt kohtaavat niin asiakkaan, palveluntuottajan kuin maksajatahon.

Avoimien ovien sisältö

 • Aloitus (n.15min.): Ryhmätapaamisen aloittaa aikuisneurologinen puheterapeutti Elisa Johansson kertomalla lyhyesti ryhmäpuheterapiasta, muutoksista ja haasteista jotka vaikuttavat ryhmässä toimimiseen ja miten puheterapiaryhmät linkittyvät aitoihin arkitilanteisiin.
 • Keskustelu (n.30 min.): Käymme esteettömän erätaukokeskustelun siitä, mitä ajatuksia ryhmäpuheterapia juuri sinussa herättää. Pysähdymme kuuntelemaan toistemme ajatuksia ja kommentoimme niitä. Keskustelun tavoitteena on nostattaa uusia ajatuksia ja syvempää ymmärrystä toisen näkökulmasta ryhmiin.
 • Yhteenveto (n.15min.): Kokoamme lopuksi vielä yhdessä aloituksen ja keskustelun tuomat asiat yhteen.

Intonaattorit Oy:n ryhmät kokoontuvat torstaisin. Ryhmiin voi osallistua paikan päällä tai etänä. Tule tutustumaan! Ensimmäinen ryhmäkerta on aina ilmainen, mutta uusien ryhmäläisten tulee ilmoittaa tulostaan etukäteen. Varaa paikkasi ensi viikon ryhmään täältä.

Tällä hetkellä käynnissä olevat ryhmäpuheterapia ryhmät Intonaattorit Oy:llä.

Lue lisää ryhmistä ryhmäpuheterapia blogistamme “Puheterapiaryhmien tehoa ja osallisuuden vetovoimaa”

Ryhmäpuheterapia on yhdessä haasteiden kohtaamista.