NMES -stimulaatioterapia

Puheterapiassa voidaan VitalStimPlus -laitteella toteuttaa NMES -stimulaatioterapia (Neuromuscular Electrical Stimulation)​. Laitteella annetaan sähköstimulaatiota kasvojen ja kaulan alueelle. Menetelmä on sertifikoitu, jotta stimulaatiota antaa vain siihen koulutuksen saanut puheterapeutti.

Stimulaatiolla saadaan aikaan monipuolisia ja kestäviä vaikutuksia

Stimulaatioterapiaa käytetään erityisesti kasvohalvauksien tai traumojen aiheuttamiin nielemisen ja/tai puhemotorisiin haasteisiin. Stimulaatiolla saadaan vahvistettua lihasten toiminnallista tehokkuutta ja sujuvoitettua näin lihasten toimintaa. Hoidon soveltuvuus arvioidaan aina yksilöllisesti.

Tavoitteena on kohentaa nielemistä, selkeyttää puhemotoriikkaa tai vähentää kasvolihasten puolieroa sekä lihaskireyksiä.

Hoidon tulosta tai sen pysyvyyttä ei voida taata. Kuitenkin lähes kaikki henkilöt, joille on tuotettu täysimittainen stimulaatioterapiajakso, saavat pysyvän ja merkittävän muutoksen hoidon ansiosta.

VitalStimPlus suositeltu täysimittainen stimulaatiojakso toteutetaan 4–6 viikon aikana, 4–5 stimulaatiotapaamista viikossa.


Kysy lisää varaamalla ilmainen ensikäynti