INTONAATTORIT Oy

Intonaattorien kehitys- ja tutkimushankkeet

Haluamme toimia edelläkävijöinä kokeillen ja kehittäen rohkeasti uusia kuntoutuksen mahdollisuuksia.

Intonaattorit -youtubekanava

INTONAATTORIT kanavalla jokaisen kyvykkyys tuodaan esteettömästi esille videoiden ja videopodcastien muodossa.

INTONAATTORIT oy:n visiona on tuottaa kanava, joka edistää aikuisten osallisuutta vuorovaikutuksen ja kommunikaation haasteista huolimatta, vinkata hyviksi havaittuja niksejä eri kuntoutusvaiheessa oleville kuntoutujille ja läheisille sekä kertoa aitoja tarinoita videopodcasteillä jossa vieraina sekä kokemusasiantuntijoita että ammattilaisasiantuntijoita.

INTONAATTORIT keskittyy mahdollisuuksiin ja haluaa toiminnallaan edistää yhdenvertaisuutta sekä kumota oletuksia vuorovaikutuksen ja kommunikaationhaasteista.

Löydät kanavan täältä

Osallistuva tutkimuskumppanuus -kehityshanke

Intonaattorien puheterapeutti Elisa Johansson osallistui keväällä 2021 osallistuvan tutkimuskumppanuuden -kehityshankkeeseen. Lue lisää hankkeesta täältä.

Päätöswebinaarissa toukokuussa Elisa piti puheenvuoron esteettömästä osallisuudesta tutkimuksessa. Puheenvuoro on kuunneltavissa täältä.

Tulevaisuuden tutkimus -sivuilta löytyy myös tietoja hankkeen etenemisestä.

Intonaattorit oy on hankkeen ja mallin kehittelyn innoittamana kartoittamassa tällä hetkellä yhteistyötahoja osallistuvan tutkimuskumppanuus -mallin mukaiseen tutkimuksen aloittamiseen. Tutkimusaihe tarkentuu mallin mukaisesti vasta tutkimusryhmän löydyttyä, mutta omana mielenkiinnonkohteena on lähteä tekemään tasavertaisina tutkimuskumppaneina tutkimusta henkilöiden kanssa, joilla on kommunikaation haasteita. Jos sinulla heräsi kiinnostus olla osallisena tälläisessä tutkimuksessa, ole rohkeasti yhteydessä sähköpostilla elisa@johansson.fi

Kuntoutuskumppani

Intonaattorit tuo ensimmäisenä kuntoutukseen täysin uuden toimintamallin, kuntoutuskumppanin. Kuntoutuskumppani on henkilö, jonka aktiivinen kuntoutus on jo päättynyt, mutta joka haluaa kuntoutuksen jälkeen jatkaa toiminnan vahvistamista terapia/kuntoutusympäristössä.

Koska kyseessä on täysin uudenlainen toimintatapa, emme osaa tarkkaan vielä sanoa mitä kaikkea kuntoutuskumppanuus tulee tuomaan. Tiedämme kuitenkin sen, että toimintamme näkökannat tulevat olemaan laajemmat kuin koskaan ennen, koska yhdistämme puheterapeuttiasiantuntijuuden kuntoutuja-asiantuntijuuteen. Sekä kuntouttavataho että kuntoutuja hyötyy siitä, että toimintaa ja tekemistä ajatellaan molemmista suunnista.

Intonaattorien ensimmäisenä kuntoutuskumppanina aloittaa syksyllä 2021 Raimo Valo.